Älä mene lankaan – nämä ruoat eivät ole oikeasti terveellisiä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Ruoasta ei tee terveellistä pelkästään pakkauksen kyljessä oleva leima tai maininta naistenlehdessä. Useat terveellisyyttään hehkuttavat ruoka-aineet ovat todellisuudessa kaikkea muuta kuin elimistölle edukkaita. Nyt on listattu 30 epäterveellistä ruokaa, joita saatetaan pitää terveellisinä.

Paras vaihtoehto on aina valita puhdas ja rehellinen ruokatuote. Eineksissä ja makutuotteissa on usein runsaasti lisättyä sokeria, suolaa tai lisäaineita. Mikäli haluaa syödä terveellisesti, kannattaa ruoka valmistaa itse aidoista raaka-aineista. Näitä ei suositella runsaasti käytettäväksi:

1. Annospikapuurot2. Vihannesvärjätty pasta3. Suolakeksit4. Juuressipsit5. Valmiit smoothiet6. Rasvaton maapähkinävoi7. Pakastevalmisateriat8. Kuivaliha9. Lihankorvikkeet10. Rasvattomat salaattikastikkeet11. Valmiit kahvi- ja teejuomat12. Kevytmajoneesi13. Rasvaton juusto14. Light-limonadit15. Valmiit Acai-kulhot16. Proteiinipatukat17. Proteiinikeksit18. Granola-mysli19. Kookosöljy20. Valmiskermavaahto21. Makujogurtit22. Säilykekeitto23. Valmiit pähkinäsekoitukset24. Kombucha25. Valmiit oliiviöljysalaattikastikkeet26. Rasvattomat jäätelöt27. Gluteenittomat välipalat28. Agaavesiirappi29. Vihannesranskalaiset30. Mehut

Lähde: Men’s Health