Kärsitkö sitoutumiskammosta – nämä neljä merkkiä paljastavat

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Karrikoiden voisi sanoa, että on olemassa kahdenlaisia sinkkuja: Niitä, jotka ovat valmiina syöksymään suin päin uuteen suhteeseen ja niitä, joilla kestää kauan päästää uusia ihmisiä lähelleen. Sitoutumiskammoiset ihmiset saattavat haluta elämäänsä vakituista seuraa, mutta eivät uskalla antautua toiselle ihmiselle.

Sitoutumiskammosta kärsivä henkilö kutsuu uutta ihastustaan aina pelkästään kaveriksi. Lisäksi hänelle on tärkeintä pitää kiinni omasta elämästään ja ajastaan ilman, että tekisi automaattisesti suunnitelmia toisen ihmisen tarpeet ja halut huomioon ottaen.

Sitoutumiskammoiset ihmiset eivät jää kainaloon seksin jälkeen, vaan he poistuvat paikalta ennen tunteiden heräämistä.

Parisuhde-ekspertti Susan Winter kertoo Elite Dailylle, että yksi syy sinkkuna olemiseen on omien tunteiden suojeleminen.

Ihmiset pelkäävät sydämensä särkyvän, eivätkä uskalla päästää ketään lähelleen. Parisuhdetta voi myös vältellä sen takia, että toinen henkilö ei kuitenkaan loppupeleissä tunnu oikealta.

Miksi olla suhteessa pelkästään sen takia, että olisi suhteessa? Yleensä päässä soivat kellot ovat oikeassa. Mikäli toinen kuitenkin tuntuu oikealta, kannattaa hänelle antaa mahdollisuus.