Yliopiston urheilulääkäri teki itsemurhan – paljastui sitten sarjakourijaksi

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Ohiossa on aloitettu poliisitutkinta liittyen vuonna 2005 itsemurhan tehneen lääkärin Richard Straussin synkkään menneisyyteen. Julkisuuteen on paljastunut, että poikien urheilulääkärinä toiminut mies on kourinut ja tirkistellyt lukuisia opiskelijoita yli 20 vuotta kestäneen uransa aikana.

Urheiljalääkärin lempinimi oli Dr. Jelly Pawns. Monet miehet ovat nyt paljastaneet nolot kokemuksensa lääkärin toimintatapoihin liittyen. Vaikka lääkäri oli aikanaan tunnettu erikoisista mieltymyksistään ja teoistaan opiskelijamiehiin liittyen, on asiaa ryhdytty vasta nyt tutkimaan varsinaisena seksuaalisena ahdisteluna. Richard Strauss teki itsemurhan 67-vuotiaana.

Perverssi tohtori oli muun muassa kourinut nuoria urheilijamiehiä ja käynyt heidän kanssaan pukuhuoneiden suihkutiloissa peseytymässä. Ainakin kahdeksan hänen aikanaan opiskellutta miestä on myöntänyt joutuneensa lääkärin uhriksi. Straussin toimista tehtiin aikoinaan valitus, mutta yliopiston edustajisto ei ottanut sitä vakavasti.