Poliisilta tärkeä viesti tälle päivälle: ”No niin, arvon tienkäyttäjät…”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomessa on tänään tärkeä päivä sadoille tuhansille koululaisille, joiden lukuvuosi alkaa kesäloman jälkeen. Joukossa on myös paljon ekaluokkalaisia, jotka ovat koulutiellä tänään ensimmäistä kertaa.

Vaikka monissa kodeissa onkin harjoiteltu koulumatkaa, niin lasten tarkkaavaisuus voi silti herpaantua. Tästä syystä autoilijoiden tulee varsinkin tänään ja lähiviikkoina olla erityisen tarkkana liikenteessä. Nyt Helsingin poliisilaitos muistuttaa autoilijoita tärkeistä asioista.

– No niin arvon tienkäyttäjät, aamusta alkaen pääkaupungin noin 50 000 koululaista palaa opinahjoihinsa ja liikenteessä vipeltää monta pientä koululaista, Helsingin poliisilaitos muistuttaa.

Lisäksi poliisi antaa kolme erityisen tärkeää toimintaohjetta: 1. Kunnioita suojatietä, 2. Hidasta nopeutta, 3. Lopeta ylimääräinen touhuaminen. Nämä ohjeet autoilijoiden tulee muistaa joka päivä, mutta erityisesti tänään ja tulevina päivinä. Suomessa on paljon koululaisia, mutta ei yhtään ylimääräistä. Ajakaa siis varovasti.