Terveelliset elämäntavat heijastuvat lemmikkeihin – kaikki hyötyvät

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Terveellisten elämäntapojen noudattaminen on nykyisin lähes itsestäänselvyys. Harva tervejärkinen haluaa tuhlata elämäänsä roskaruokaa mutustaen ja päihteillä läsnäoloa sumentaen. Terveellisiä elämäntapoja voi ammentaa myös lemmikkieläimen avulla.

Koiran kanssa voi aloittaa yhteisen harrastuksen tavallisen ulkoilemisen ja pitkien kävelylenkkien lisäksi. Olipa kyseessä sitten suunnistus tai jooga, saattaa oma karvaturri soveltua harrastuskaveriksi. Lemmikkieläinruokaa on saatavilla myös luomuna. Toisin sanoen terveelliset ruokailutottumukset voivat levitä myös koiran lautaselle, PureWow vinkkaa.

Kannattaa myös katsastaa kesätorien ja lihatiskien tarjonta, koska sieltä saattaa löytää myös lemmikkieläimelle soveltuvaa lähiruokaa tai kausituotteita. Tämä on puolestaan kaikista ekologisinta ateriointia. Koira on ennenkaikkea parhain ulkoilukaveri. Hyödynnä reipas toveri esimerkiksi päivävaellusseurana kansallispuistoon.