Tuntuvatko aamut hankalilta? Kolme asiaa auttaa rutiineissa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Osa ihmisistä kokee aamut vuorokauden vaikeimmiksi ajoiksi, koska sängystä nouseminen herätyskellon soidessa tuntuu ylivoimaisen hankalalta. Tietysti riittävien yöunien turvaaminen auttaa osaltaan, mutta jos aamut ovat aina kiireisiä ja yhtä häsläämistä, kannattaa kokeilla uusia tapoja.

Toimittaja Briana Williams kertoo Popsugar-julkaisulle kokeilleensa kaikkia keinoja aamujensa helpottamiseksi. Koska aamut ovat aina hänen mukaansa vastenmielisiä, päätti hän omaksua uudenlaisia rutiineja niitä helpottamaan. Kolme asiaa nousi ylitse muiden.

Kirjoita aamua varten tehtävälista. Tällöin on helppo muistaa tarpeelliset asiat aamulla ilman, että juoksisi huoneesta toiseen kuin päätön kana. Järjestys auttaa rauhallisuuden ylläpitämisessä. Samaan kategoriaan menee myös neuvo, että seuraavan päivän asukokonaisuus kannattaa miettiä valmiiksi jo edellisenä iltana. Tämä säästää runsaasti aikaa ja vaivaa.

Kolmas neuvo kuulostaa hänen itsensä mukaan kornilta, mutta on todistettavasti hyväksi havaittu. Ennen sängystä nousemista kannattaa hengittää rauhallisesti syvään ja tarjoilla aivoille aimo annos happea. Syvähengittely kirkastaa ajatuksia, rauhoittaa oloa ja antaa paremman olon. Samalla aamuihin liittyvä ahdistus vähenee ja lihasjännitys lievittyy.