Aasit valjastettiin terapiaeläimiksi – lievittävät stressiä tehokkaasti

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Hudson Valley Donkey Park on aasipuisto, jossa ihmiset pääset hoitamaan ja harrastamaan erilaisia aktiviteetteja aasien kanssa. Puiston omistaja Steve Stiert vakuuttaa, että aasien kanssa puuhasteleminen lievittää tehokkaasti stressiä ja ahdistusta.

Aasit ovat luonnostaan suhteellisen rauhallisia eläimiä, jotka nauttivat newyorkilaiseen puistoon vierailulle saapuvien ihmisten antamasta huomiosta.

Aasipuisto vie kiireisessä työympäristössä elävien ihmisten ajatukset pois kaupungin sykkeestä. Ihmiset hakevat eläintenhoidosta kaivattua rauhaa ja läsnäoloa.

Aasipuistossa vierailee myös eri laitosten asiakkaista sekä koululaisia. Aasit saattavat olla toisinaan hyvinkin itsepäisiä, vaikka ihmiset ovat käyttäneet niitä lähinnä juhtina ja maataloustöiden apuna. Steve Stiertin omistamat aasit työskentelevät niin ikään ihmisten apuna, mutta terapiaeläimen roolissa.