Muumimukista pyydetään jo 1 500 euroa – vaikka on yhä myynnissä!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Eilen ja tänään ympäri Suomea on nähty harvinaisia jonoja, kun ihmiset ovat lähteneet sankoin joukoin kauppojen edustoille aikeenaan ostaa vain tänään myynnissä oleva Muumin päivä -niminen muumimuki. Mahdollinen harvinaisuus on kaupoissa saatavilla vain tänään Tove Janssonin syntymäpäivänä, mutta jo nyt sitä kaupataan verkossa hirmuhinnoilla.

Esimerkiksi Tori-verkkosivustolla on jo nyt aamulla myynnissä lukuisia muumimukeja, joista pyydetään keskimäärin noin sataa euroa kappaleelta. Tämä siitä huolimatta, että mukin myynti on vasta alkanut. Toistaiseksi kallein mukista pyydettävä hinta on huimat 1.500 euroa.

Kuva: Tori.fi

Muumin päivä -mukin kuvitus on peräisin Tove Janssonin piirroksesta vuodelta 1955, joka on alunperin piirretty lontoolaiselle sanomalehdelle.

Piirroksessa Muumipeikko ja Muumimamma ovat kiivenneet läheisen saaren korkeimmalle kalliolle ja istahtaneet ihailemaan auringonlaskua. Muumipeikko käpertyy äitinsä kainaloon ja painaa kuonoaan tämän silkinpehmeää kuonoa vasten.