Crocs sulkee kaikki tehtaansa – järkytys kenkämerkin faneille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisillekin tuttu kenkämerkki Crocs on ilmoittanut sulkevansa kaikki tehtaansa. Yhtiön mukaan päätös oli tehtävä, jotta sen tuloskuntoa saataisiin parannettua. Viime aikoina Crocsilla on ollut enää kaksi omaa tehdasta, jotka nyt siis suljetaan Meksikossa ja Italiassa.

Lisäksi Crocs sulkee 132 liikettä sen yhteensä 530 liikkeestä kuluvan vuoden loppuun mennessä. Aiemmin yhtiö on jo sulkenut 28 liikettä. Jatkossa Crocs teettää tuotteensa ulkoistettuna, mutta yhtiö ei vielä kertonut tarkemmin miten ja missä maassa ulkoistus tulee toteutumaan.

Yrityksen talousjohtaja Carrie Teffner eroaa ensi vuoden maaliskuun loppuun mennessä. Hänen tilalleen on palkattu Amazonin alabrändille aiemmin työskennellyt Anne Mehlman.

Crocs oli vaikeuksissa jo aiemmin, kun sen perinteisten kenkien menekki laski, mutta myynti saatiin kasvamaan uusien mallistojen myötä. Yrityksen ei tiedetä olevan varsinaisissa talousvaikeuksissa, sillä se tekee tänäkin vuonna muhkeaa voittoa yli miljardin dollarin liikevaihdolla.