Autolla mittaa! Yli kymmenmetrinen erikoisauto on 30 vuoden työn tulos

Autot Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kanadalainen taiteilija halusi tehdä maailman villeimmän auton. Ivan Benic aloitti autoprojektinsa noin 35 vuotta sitten. Lopputuloksena on syntynyt yli kymmenen metriä pitkä Cosmic Cruiser -ajoneuvo.

Ontariossa asuva mies rakensi veikeän ajokkinsa vuonna 1974. Sittemmin mies on muokannut ja maalannut peltilehmäänsä, joka kerää katseita kaikkialla minne sen renkaat kulkevatkaan. Itseoppinut mies on rakentanut ja tuunannut erikoisajoneuvonsa itse.

Hän naurahtaa, että nykyisessä autossa on alkuperäistä enää ovenkahvat. Auton kylkiä koristaa upeat maalaukset ja ajoneuvon sisällä on jopa makuupaikka. Ivan Benic on legenda kotikonnuillaan.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.