Katseet taivaalle! Massiivinen tähdenlentoparvi iskeytyy ilmakehään

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tänä iltana ja ensi yönä Suomessa kannattaa ottaa tukeva asento ja suunnata katseet kohti taivasta. Vuorossa on nimittäin mahdollisesti jopa vuoden näyttävin tähdenlentojen yö, kun massiivinen Perseidien tähdenlentoparvi osuu maapallon ilmakehään.

Tähdenlentojen aktiivisimmaksi hetkeksi Tähtitieteellinen yhdistys Ursa on ennustanut ensi yötä puolenyön ja aamukahden välillä.

– Perseus on Auringon laskiessa melko korkealla koillistaivaalla ja pysyttelee koillisen ja idän suunnalla koko yön, mutta tähtikuvion tarkkaa paikkaa ei tarvitse löytää voidakseen nähdä tähdenlentoja, sillä niitä näkyy ympäri taivasta, Ursan verkkosivuilla kerrotaan.

Suuressa osassa Suomea pilviverho voi kuitenkin estävän havainnot ensi yönä. Myös ensi yön jälkeen tähdenlentoja voidaan vielä nähdä, mutta mahdollisesti hieman vähemmän. Silloin pilviverho voi kuitenkin raottua ensi yötä enemmän.