Hämmästyttävä näky! Haita pakeneva kalaparvi muodosti pallon sukeltajan ympärille

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pienet kalat luottavat saalistajia vältellessään lauman voimaan. Tämän sai huomata sukeltajaTobias Sachs, joka törmäsi erikoiseen ilmiöön Egyptin Hurghadassa.

Sachs huomasi joutuneensa yllättäen tuhansien pienien kalojen piirittämäksi. Kalaparvi muodosti sukeltajan ympärille eräänlaisen kehän. Pian syy ilmeni Sachsille.

Miehen takana ui valtavan kokoinen valashai. Blue Water Dive Resort -sukellusyhtiön omistaja Renhard Hoft kertoo Caters News -uutistoimistolle pikkukalojen suojelevan itseään tekemällä pallomaisia muodostelmia.

Harvinaiseksi kuvailtu näky ikuistettiin verkossa sittemmin levinneeksi videoksi. Sachsin onneksi hän ei ollut tilanteen aikana vaarassa. Ihmisten sijaan valashait syövät nimittäin lähinnä planktonia ja muita pieniä mereneläviä.