Mies harjoitteli jojoilua 21 vuotta – voitti nyt maailmanmestaruuden

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jojo on ikivanha leikkikalu, joka on narun avulla edestakaisin liikkuva kiekko. Jojot olivat suosittuja etenkin 90-luvun alussa, kun tunnetut limonadimerkit koristivat lasten keräilemien jojojen kuvia. Se oli aikansa fidget spinneri.

Jojolla temppuileminen on nykyään pienemmän piirin puuhaa. Yksi heistä on ahkerasti 21 vuoden ajan harjoitellut amerikkalainen Evan Nagao. Hän voitti nyt jojoilun maailmanmestaruuden ohjelmanumerolla, joka saa tavalliset pulliaiset haukkomaan happea.

Amerikkalaisen jojomestarin ohjelmanumero on tanssia, akrobatiaa ja leikkikaluilla temppuilemista. Jojo on ikuistettu taiteeseen jo 500 vuotta ennen ajanlaskumme alkua, kun jojolla leikkivän pojan kuva on löydetty muinaisen kreikkalaisvaasin kyljestä. Vieläköhän jojolla temppuilaan myös seuraavat 2.500 vuotta?