Suomalaistubettaja luetteli uudet sometrendit – tiedätkö jo nämä?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suomalainen Selma Takala pitää By Selma -nimistä videoblogia YouTubessa ja toimii myös Demi-lehden suosikkitubettajana. By Selma -kanavalla keskitytään lifestyleen ja erilaisiin vinkki-, testaus- ja meikkivideoihin. Tällä kerralla nuori nainen päätti kertoa tämän hetken suosituimmista somevillityksistä.

Nuorten käyttäytyminen sosiaalisen median kanavissa kehittyy ja muuttuu jatkuvasti. Selma on huomannut, että jopa hän on uusimpien trendien suhteen pudonnut pois nuorempien kyydistä. Selma luettelee videolla viimeisimmät villitykset ja trendit, jotka ovat alkaneet etenkin Instagramissa ja Snapchatissa nostamaan päätään.

Selma on huomannut, että erilaiset kyselyt ovat nousseet todella suosituiksi nuorten keskuudessa. Moni haluaa myös udella mitä mieltä seuraajat ovat hänen ulkonäöstään. Kuitenkin omien kasvojen peittäminen kädellä tai kasvojen suttaaminen jälkikäteen kuvaa muokkaamalla on noussut myös suosituksi.

Selman mukaan myös lyhennykset gn ja gm ovat yleistyneet Snapchatissa. Lyhenteet tulevat englantilaisista toivotuksista good night ja good morning. Nuoret kertovat toisilleen kuvien avulla moneltako he ovat menossa nukkumaan ja moneltako he ovat heränneet tai aikeissa herätä. Etenkin hyvin varhain nukkumaan menemisestä on tullut yhä trendikkäämpää.