Poliisi iskee keskiviikkona ylinopeuksiin – koko kalusto käytössä 24 tuntia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Poliisi toteuttaa 24 tunnin mittaisen nopeusvalvontamaratonin, jonka käynnistyy keskiviikkona 22. elokuuta kello 6.00 ja loppuu torstaiaamuna samaan aikaan. Tehoisku toteutetaan erityisesti niin sanotuilla peltipoliiseilla, joissa koko kalusto on poikkeuksellisesti käytössä samanaikaisesti.

Peltipoliisien lisäksi myös liikuteltavat kamera-autot ja poliisipartiot suorittavat tavanomaista nopeusvalvontaa ja tarkkailevat autoilijoiden ajotapaa. Yhteensä kameroita on käytössä 120 kappaletta. Valvontapaikkoja ovat esimerkiksi koulujen alkamisen aikaan oppilaitosten ja päiväkotien lähistöt.

– Valvontaa kohdennetaan erityisesti alueille, missä on sattunut onnettomuuksia ja käytetään runsaasti ylinopeuksia. Valvontaa pyritään suuntaamaan myös kansalaisten poliisille antaman palautteen ja valvontapyyntöjen perusteella, poliisitarkastaja Kari Onninen poliisihallituksesta kertoo.

Valvontaiskun tarkoituksena on liikenneonnettomuuksien vähentäminen ja onnettomuuksien tapahduttua niiden seurausten lieventäminen.