Post Malonen yksityiskoneen hätälasku onnistui

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme hetki sitten miten Tampereella viime viikonloppuna järjestetyn Blockfestin perjantain pääesiintyjänä nähty yhdysvaltalainen räppäri Post Malone joutui lento-onnettomuuteen. Hänen Gulfstream IV -yksityisjettinsä kaksi rengasta nimittäin räjähtivät lentokoneen nousussa Teterboron lentokentältä.

FlightRadar24

Lentokoneen oli määrä lentää Atlantin yli Britanniaan, Lontoon Lutonin lentokentälle. Lentokone joutui kuitenkin odottamaan tuntikausia hätälaskua New Yorkin ilmatilassa, koska sen piti kuluttaa noin 15.000 litraa lentobensiiniä ennen hätälaskua Newburghissa sijaitsevalla Stewartin lentokentälle. Koneessa oli 16 ihmistä.

Hätälasku tehtiin viimein kello 22.52 Suomen aikaa, kun yksityisjetti tuli laskuun tyylikkäästi ilman näkyviä ongelmia. Lentäjä onnistui laskeutumaan kahdella rikkinäisellä renkaalla. Paloautot ja ambulanssit lähtivät seuraamaan lentokonetta heti sen koskettaessa kiitotietä, mutta niiden apua ei kuitenkaan tarvittu.

Usein tällaiset hätälaskut päättyvät kiitotielle, mutta tällä kertaa lentäjät päättivät rullata lentokoneen hälytysajoneuvojen saattamana lentokoneiden pysäköintialueelle saakka.