Mies putosi mustaan aukkoon taidenäyttelyssä – luuli sitä maalatuksi

Ohhoh! · Tim Isokivi

Maailmalta kantautuu toisinaan uutisia taideteoksia rikkoneista turisteista, mutta nyt taideteos on onnistunut rikkomaan turistin. Portugalissa sijaitsevassa taidemuseossa vieraillut mies on loukkaantunut pudottuaan taideteoksen sisään.

Taiteilija Anish Kapoorin teos Descent into Limbo, eli pudotus limboon, on kaksi metriä syvä kuoppa. Se on maalattu kokonaan pikimustalla värillä. Teos on esillä Porton Serralvesin nykytaiteen museossa.

Museossa vieraillut 60-vuotias italialaismies luuli mustaa aukkoa maalatuksi ja käveli suoraan sen syvyyksiin. Mies toimitettiin paikalliseen sairaalaan, jossa hän on toipunut saamistaan vammoista.

Museossa vierailevia varoitellaan lattiassa olevasta kuopasta useiden varoituskylttien muodossa. Italialaismies ei kuitenkaan ollut huomioinut varoituksia. Art Newspaper-sivuston mukaan onnettomuuden jälkeen suljettu museo tullaan avaamaan jälleen muutaman päivän päästä.