Tutkimus todisti: Naiset ovat parempia kuskeja kuin miehet!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Aiemmin on tutkittu, että naiset tekevät ajokokeissa enemmän virheitä kuin miehet. Nyt on kuitenkin saatu selville, että ajokortin saaneista henkilöistä naiset joutuvat harvemmin ongelmiin liikennerikkomusten vuoksi kuin miehet.

Daily Mail -sivusto kertoo Englannissa tehdystä tutkimuksesta, josta kävi ilmi, että miehet saavat enemmän sakkoja ylinopeuden vuoksi ja joutuvat liikennerikkomusten vuoksi myös useammin oikeudenkäynteihin.

Miehet joutuivat myös naisia useammin turvautumaan autovakuutukseensa ja hakemaan korvauksia itse aiheutettujen vahinkojen korjaamiseksi.

Liikennerikkomuksia käsittelevissä oikeudenkäynneissä kahdeksan kymmenestä vastaajasta oli miehiä. 30 prosenttia kaikista liikennerikkomuksista liittyi ylinopeuden ajamiseen, ja kaasuttelevista kuskeista noin 70 prosenttia oli miehiä.

Miehet olivat myös 75 prosentissa tapauksista vastuussa rattijuopumuksista, minkä lisäksi he ajoivat naisia kaksi kertaa todennäköisemmin ilman voimassa olevaa liikennevakuutusta.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.