Humalainen kännykkäkuvaaja putosi laivasta mereen – selviytyminen kuin elokuvasta

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Japanilaisen 53-vuotiaan Hisateru Soejiman puolen tunnin pituinen lauttamatka muuttui yllättäen 1,5 päivän pituiseksi selviytymistarinaksi. Mies nimittäin putosi lautalta hyiseen mereen.

Liikemies oli ollut matkalla Hakata Warfista Saitozakin satamaan. Matka kestää 30 minuuttia. Kun reittiä oli kuljettu hieman yli puolet, päätti muutaman alkoholijuoman nauttinut Hisateru Soejiman mennä kuvaamaan hämärtyviä iltamaisemia. Kuvausreissu päättyi karusti, sillä mies lipsahti lautalta mereen, eikä kukaan huomannut onnettomuutta.

Hisateru Soejiman onnistui kuitenkin uimaan pilkkopimeässä pientä valon kajastusta kohti. Kyseessä oli majakkasaari, jossa ei ollut muuta kuin puita. Hän pääsi kuivalle maalle kuin ihmeen kaupalla. Uupunut mies keräsi voimia yön yli, eikä hän kyennyt edes huutamaan apua.

Seuraavana päivänä Hisateru Soejiman huomasi kuitenkin kalastajaveneen kulkeneen saaren lähellä. Mies sai kiinnitettyä kalastajien huomion, mutta vaikeakulkuinen ranta esti avun tarjoamisen.

Lopulta paikalle hälytetty merivartiolaitos pelasti miehen saarelta, SoraNews24 uutisoi.