Liian pieni t-paita muutti kaiken – miehen hurja muodonmuutos yhdessä vuodessa

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Pohjois-Carolinassa asuva parikymppinen Jaime Hathcock huomasi muodostaneensa epäterveen suhteen ruokaan, kun hänen käyttämänsä XXL-koon t-paita ei mahtunut enää päälle. Hän muokkasi ulkonäköään reilusti 1,5 vuodessa.

Jos aloitat elämäntapamuutoksen nyt, olet todennäköisesti sinnikkään harjoittelun, tavoitteellisen treenaamisen ja terveellisen ruokavalion avulla muuttunut reilusti jo ensi vuoden syksyyn mennessä. Vuosi kuluu nopeasti. Tämän huomasi myös intensiivisen kuntoharjoittelun viime vuoden alussa aloittanut nuori Jaime Hathcock.

Nuorempana aktiivisesti urheillut Hathcock kärsi loukkaantumisista ja polviongelmista. Hän lopetti urheilemisen, mutta jatkoi suurten kalorimäärien nauttimista. Pian hän oli lihonut 135-kiloiseksi, jonka jälkeen Jaime ei enää astunut vaa’alle. Kun uusi XXL-koon paita ei mahtunut päälle, päätti mies ottaa itseään niskasta kiinni.

Hän tiedosti heti, että edessä olisi pitkä prosessi, joka vaatisi elämäntapojen muuttamista. Aluksi hän aloitti kaloreiden laskemisen, jonka avulla painoa putosi neljän kuukauden aikana peräti 18 kiloa.

Sen jälkeen hän keskittyi HIIT-harjoituksiin, kunnes rakastui fitnessiin. Silloin alkoi makrojen laskeminen. Hän onnistui laihduttamaan painonsa 90 kiloon yhden vuoden aikana.

Nyt mies on lopettanut vaa’alla käymisen ja keskittyy enemmän hyvinvointiin ja siihen, että hän viihtyy ja voi hyvin kehossaan. Laihdutusurakka vaikutti myös elämään urapuolella, sillä nykyisin hän opastaa muita ihmisiä saman tehtävän edessä kuntovalmentajan roolissa.

Hänen mukaansa kyseessä ei ole ylitsepääsemätön rääkki, vaan itsensä parantaminen päivä päivältä, Men’s Health raportoi.

Crazy what changes in a year and a half…

A post shared by Jamie Hathcock (@jth_training1) on