Maitoa rakastavat ihmiset testissä – näin kasviperäiset maidot maistuivat

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Maidolle ja erilaisille maitotuotteille löytyy jo paljon kasviperäisiä korvikkeita ruokakauppojen hyllyiltä. Nyt kuusi maitoa rakastavaa henkilöä saivat tehtäväkseen maistella erilaisia kasviperäisiä maitoja ja arvostella niiden maut.

BuzzFeedVideo-kanavan julkaisemalla YouTube-videolla nähdään mitä mieltä maitoa rakastavat ihmiset ovat muun muassa soija-, manteli- ja riisimaidon mausta.

Useimmat koemaistajat pitivät etenkin riisistä tehdyn maidon mausta, mutta pitivät sen sijaan makeuttamattoman mantelimaiden makua vastenmielisenä.

Korvaavien tuotteiden maku riippuu paljon siitä mistä maito on tehty. Moniin maitoihin on myös lisätty makuaineita ja sokeria, mikä tekeekin niistä paljon epäterveellisempiä kuin tuotteiden nimi antaisi olettaa.