Alle 7 tunnin yöunet ovat tuhoisia – vakavia seurauksia terveydelle

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Ihmiset kulkevat säästöliekillä ja keinotekoisella energialla. Jokaisen tulisi nauttia vähintään seitsemän tuntia yöunta. Uni ja lepo ovat yhtä tärkeitä asioita elämässä kuin tekeminen ja menestyminen.

Business Insider on raportoinut, että univaje vaikuttaa turmiollisesti ihmiseen.

Muisti huononee, reaktiokyky heikkenee ja ärstymys kasvaa. Lisäksi unettomuudella on tutkittu olevan yhteyksiä suolisto- ja rintasyöpiin. Alle seitsemän tuntia nukkuvilla on myös suurempi riski sairastua Alzheimerin tautiin, kakkostyypin diabetekseen ja erilaisiin kehon tulehdustiloihin.

Nukkumisen tarkoituksena on puhdistaa aivoja. Liian vähäiset yöunet voivat heikentää merkittävästi seksuaalista suorituskykyä ja lisätä haluttomuutta. Kehon hormonitasapaino voi myös häiriintyä ja mieli aiheuttaa masennustiloja sekä yksinäisyyteen johtavia valintoja.