Jenni Vartiaisen hitti valittiin Vuoden biisiksi 2018

Viihdeuutiset · Stara.fi

Jenni Vartiaisen ja Jurek Reunamäen säveltämä ja sanoittama Turvasana-kappale on palkittu Suomen Musiikkikustantajien Vuoden biisinä 2018. Vuoden vientitekona palkittiin lisäksi Axel Ehnström hänen pitkäjänteisestä työstään Saksan markkinalla.

Jurek Reunamäki palkittiin myös Vuoden kevyen musiikin tekijänä. Vuoden taidemusiikin säveltäjä -palkinto meni tänä vuonna Kimmo Hakolalle.

Kevyen musiikin ja taidemusiikin palkinnot valittiin yhdistyksen jäsenkustantajien tekemien ehdotusten joukosta, ja valinnan suorittivat ulkopuolisista musiikin asiantuntijoista kootut raadit.

Genrevapaan kategorian palkinto sai nimekseen tänä vuonna Vuoden etnotekijät voittajiensa, Solju-yhtyeen Ulla Pirttijärven ja Hildá Länsmanin mukaisesti. Tilaisuuden yhteydessä luovutettiin myös tekijä- ja kustantajajärjestöjen yhteinen Vuoden raportoija –palkinto. Sen sai tänä vuonna Sinitaivas-orkesteri.