Kettu osaa kommunikoida ihmisen kanssa – näin se onnistuu

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suomessa ketun pitäminen lemmikkieläimenä on kiellettyä, mutta toisinaan ihmisten ruokkimista ketuista tulee kuitenkin niin kesyjä, että ne voivat vähitellen muuttua kuin oman pihapiirin lemmikeiksi. Monissa muissa maissa ketun pitäminen lemmikkinä on kuitenkin sallittua.

Nyt suloisella YouTube-videolla nähdään Grayson-niminen kettu, joka asustelee omistajansa kanssa Illinoisissa Metropolisissa. Videolla kuullaan miten suloisesti kettu kommunikoi ääntelemällä niin, että keskustelu muistuttaa enemmänkin erikoista kirkumista.

Kettu on täysin omanlaisensa lemmikki, jonka ottamista ihmisen tulee aina miettiä harkiten. Ketut tuhoavat asuinympäristöään ja merkkaavat reviiriään sisätiloissakin, minkä vuoksi siivoamisesta tulee kettutaloudessa jokapäiväinen rutiini.