Räppäri Mac Miller löydetty kuolleena

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hiphop-tähti Mac Miller on kuollut. Hänet löydettiin menehtyneenä perjantaina iltapäivällä Yhdysvalloissa San Fernando Valleyssä sijaitsevasta kodistaan, jossa hänet julistettiin kuolleeksi. Viranomaisten tietojen mukaan kuolinsyyksi epäillään huumeiden yliannostusta.

Mac Miller kuvattuna New Yorkissa kolme viikkoa sitten 18. elokuuta 2018. Kuva: Splash

Tämänhetkisten tietojen mukaan Millerin löysi hänen ystävänsä, joka soitti hätänumeroon räppärin kodista. Millerillä oli ollut vakavia päihdeongelmia jo vuosien ajan, ja hän oli puhunut niistä avoimesti myös julkisuudessa.

Räppäri jäi viime keväänä kiinni törkeästä rattijuopumuksesta ja kolaripaikalta pakenemisesta kolaroituaan autonsa umpihumalassa Los Angelesissa. Miller ajoi autonsa päin sähköpylvästä ja pakeni paikalta ystävänsä kanssa jalkaisin. Poliisi pidätti räppärin myöhemmin tämän kotoa.

Samoihin aikoihin auto-onnettomuuden kanssa Mac Miller ja poptähti Ariana Grande erosivat parin vuoden värikkään suhteen jälkeen. Grande paljasti myöhemmin, että syy eroon oli räppärin päihteiden käyttö. Ariana kuvaili seurustelun olleen liian raskasta.

Ariana Grande paljasti eron jälkeen Twitterissä, että hän oli yrittänyt tukea Mac Millerin päihteettömyyttä, mutta ei jaksanut toimia enää pidempään aikuisen ihmisen lapsenvahtina. Arianan mukaansa yhdenkään naisen ei pitäisi joutua tilanteeseen, jossa toisen käyttäytyminen aiheuttaa liikaa huolta ja murhetta.

Mac Miller esiintyi Suomessa vuonna 2013, kun hän oli yksi Blockfestin pääesiintyjiä. Katso alta räppärin haastattelu, joka on kuvattu Blockfestin backstagella.

Pittsburghista kotoisin olevan Mac Millerin esikoisalbumi Blue Side Park nousi julkaisuviikollaan suoraan Billboard-myyntilistan ykköseksi tehden historiaa päästessään listalle ensimmäisenä indielevynä 2000-luvulla.

Miller vieraili ennen vuoden 2013 Blockfestiä Suomessa edellisen kerran vuonna 2011, jolloin hän myi Helsingin Tavastia-klubin täyteen.