Hylkeen kuorsaus hämmentää – onko ääni edes tästä maailmasta?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Etelämantereella elävä Weddellinhylje voi kasvaa jopa kolme metriä pitkäksi ja yli 400 kilon painoiseksi. Kymmeniä kiloja kalaa päivittäin syövät hylkeet pötköttelevät jäätiköllä ruokaa sulatellessaan.

John Bozinov on julkaissut Youtubeen videon, jolle on kuvattu yhden weddellinhylkeen päiväunihetkeä. Pullukka nisäkäs näyttää nukkuvan kuono hymyssä ja tyytyväisenä. Se ei välttämättä tiedä päässeensä kuvattavaksi – saati videon takia viraalihitiksi.

Syy videon suosioon nimittäin hylkeen pitämä ääni. Hylje pitää nukkuessaan erikoisen äänen, mikä muistuttaa enemmän teknisesti tuotetulta kuin biologisesta lähteestä peräisin olevalta. Ääni muistuttaa teknobiisin introa tai laseraseen ammuntaa, eikä siitä tulisi ensimmäisenä mieleen nukkuva hylje.