Älä jää rypemään yksinäisyyteen – näillä keinoilla saavutat paremman fiiliksen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Yksinäisyys on yhdistetty useisiin eri sairauksiin, kuten sydänongelmiin, unettomuuteen ja masennukseen. Kaikilla ei ole mahdollisuutta saada seuraa muista ihmisistä, mutta omaa mielenvirettä voi muokata paremmaksi. Seuraavassa on vinkkejä siihen, kuinka ihminen voi tuntea olonsa vähemmän yksinäiseksi.

Aamu kannattaa aloittaa hyvällä musiikilla ja positiivisella vireellä. Kuuntele hauskaa radio-ohjelmaa työmatkalla ja jatka fiilistä nostattavien kappaleiden soittamista kuulokkeista myös työpaikalla.

Illalla kannattaa suosia sarjoja ja elokuvia, jotka ovat hyväntuulisia. Viihteen mukava vire tarttuu ja saa olon paremmaksi myös yksinäisenä.

Muihin ihmisiin kannattaa pitää yhteyttä kaikilla mahdollisilla keinoilla. Jos fyysinen läsnäolo ei onnistu, voi avuksi ottaa videopuheluita ja ääniviestejä. Chatit ja muut pikaviestimet ovat usein kasvottomia.

Muiden ihmisten joukkoon kannattaa kuitenkin hakeutua aina mahdollisuuden tullen, olipa kyse ämpäreiden jonottamisesta, työilloista tai festivaaleista, Femail First uutisoi.

Porukkaan kuulumisen tunne vähentää yksinäisyyteen liittyviä kipupisteitä. Uuden harrastuksen aloittaminen on yksi helpoimmista tavoista tutustua uusiin ihmisiin. Myös sosiaalisessa mediassa verkostoituminen, keskustelupalstoille kirjautuminen ja esimerkiksi blogin pitäminen voivat tuoda kaivattua vaihtelua yksinäiseen arkeen.