Rahatilanne huolestuttaa lähes kaikkia – näin tilipussin koko vaikuttaa

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Stressi vaikuttaa niin paljon ihmisten vastustuskykyyn, että se saa ihmiset sairaaksi. Aiemmin on tutkittu, että etenkin taloudellisten huolten aiheuttama stressi alentaa merkittävästi ihmisten immuniteettia ja saa mielen matalaksi.

Rahahuolet ja itsensä vähäpätöisemmäksi tunteminen lisäävät stressiä kehossa niin paljon, että ihmisen terveydentila huononee huomattavasti. Nyt Glamour Magazine -kanava julkaisi YouTube-videon, jossa nähdään, että myös hyvätuloiset ihmiset kokevat rahahuolia ja stressaavat taloudestaan.

Videolla kuullaan millaisia rahahuolia eri-ikäisillä naisilla on palkkapussin suuruudesta huolimatta. Raha näyttää aiheuttavan stressiä silloin kun sitä on liian vähän, sopivasti ja paljon. Videolla nähdään miten 20.000 dollaria vuodessa tienaavien ajatukset rahasta eroavat esimerkiksi 550.000 dollaria vuodessa tienaavan henkilön kanssa.