Anthony Bourdainille upea kunnianosoitus – voitti kuusi Emmy-palkintoa postuumisti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen kokki ja televisiotähti Antony Bourdain kuoli kesäkuussa. Nyt tähteä on muistettu postuumisti peräti kuudella merkittävällä viihdealan palkinnolla.

Bourdainin Parts Unkown -sarja voitti Emmy-palkinnon jokaisessa kategoriassa, jossa se oli ehdolla Creative Art Emmy Awards -gaalassa. Niihin lukeutuivat muun muassa parhaan informaatiosarjan ja parhaan ei-fiktiivisen ohjelman käsikirjoituksen palkinnot.

– Anthony oli ehdolla tämän Emmyn saajaksi useasti, mutta ei ikinä voittanut sitä. Otan palkinnon vastaan hänen puolestaan katkeransuloisissa tunnelmissa, parhaan käsikirjoituksen palkinnon noutanut tuottaja Lydia Tenaglia kuvaili Varietyn mukaan.

Anthony Boudain: Parts Unknown voitti palkinnot myös parhaasta leikkauksesta, äänituotannosta ja äänimiksauksesta. Lisäksi sarjan internet-spinoff Explore Parts Unknown voitti parhaan lyhyen sarjan palkinnon.