Syväjäädytystä tarjoava yhtiö oikeuteen – jäädytti pelkän pään

Ohhoh! · Tim Isokivi

Lukuisat yritykset eri puolilla maailmaa tarjoavat syväjäädytystä suuria summia vastaan. Asiakkaan ruumis laitetaan hänen kuoltuaan jäihin siinä toivossa, että se voitaisiin herättää henkiin tulevaisuudessa.

Nyt syväjäädytystä tarjoavaa Alcor-yhtiötä vastaan on nostettu oikeusjuttu. Kanteen nosti Kurt Pilegram, jonka mukaan yhtiö jäädytti hänen tutkijaisästään pelkän pään.

Telegraph-lehden mukaan hän vaatii yhtiöltä korvauksia miljoonan dollarin edestä.

Kanteen nostajan isä, Laurence Pilegram, oli ikääntymisprosessia tutkinut tiedemies. Miehen kerrotaan uskoneen, että pelkän pään sijaan olisi tärkeää jäädyttää koko vartalo jotta henkiin herättäminen voisi onnistua tulevaisuudessa.

Kurt Pilegramin mukaan hänen isänsä ei olisi suostunut toimenpiteeseen mikäli hän olisi tiennyt, että pelkkä pää jäädytetään. Yhdysvaltojen Arizonassa toimiva Alcor veloittaa 200 000 dollaria koko vartalon ja 80 000 dollaria pelkän pään syväjäädytyksestä.