Coca-Cola harkitsee kannabisjuomien lanseeraamista

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Asenteet kannabista kohtaan ovat löyhentyneet viime vuosina etenkin Pohjois-Amerikassa. Viihdekäytön sallimisen yleistyessä myös suuret yritykset ovat kiinnostuneet kannabistuotteiden potentiaalista.

Nyt Coca-Colan on paljastettu harkitsevan omien kannabisjuomien valmistuksen aloittamista. Yhtiön kerrotaan tarkkailevan kannabidiolia sisältävien juomien markkinoita ja käyvän neuvotteluja yhteistyöstä kanadalaisen Aurora Cannabis -yrityksen kanssa.

Kannabidioli ei ole psykoaktiivista eikä näin ollen päihdyttävää. Coca-Cola on kiinnostunut sen potentiaalista hyvinvointituotteissa, sillä kannabidiolin tiedetään muun muassa vähentävän stressiä ja ahdistusta sekä parantavan unen laatua.

Yhtiöt ovat ilmoittaneet olevansa kiinnostuneita kannabidiolia sisältävistä juomista, mutta neuvotteluja ei ole vahvistettu. Uutistoimisto Reutersin mukaan Aurora Cannabis -yhtiön osakkeiden arvo nousi kuitenkin uutisen leviämisen myötä 17 prosentin verran. Myös Coca-Colan osakkeen arvo nousi hieman.