Ensimmäinen kuulennolle lähtevä turisti valittiin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Elon Muskin SpaceX-yhtiö on valinnut ensimmäisen asiakkaansa kuun ympäri lentävälle turistimatkalle. Avaruusturisti on japanilaisen Zozotown-vaateketjun perustaja ja miljardööri Yusaku Maezawa.

Kuuhun matkustaminen ei ole arvatenkaan halpaa. 42-vuotiaalle Maezawalle tämä ei ole ongelma, sillä hänen nettovarallisuus on noin 2,9 miljardia dollaria. Taidekeräilijänä tunnettu mies aikoo ottaa mukaansa taiteilijoita dokumentoimaan erikoista lomamatkaa.

– Haluan kutsua kuulennolle mukaani kuusi taiteilijaa ympäri maailman. Taiteilijoita pyydetään luomaan jotain palattuaan maahan, ja kyseiset mestariteokset tulevat inspiroimaan meidän jokaisen sisäistä unelmoijaa, Maezawa julisti.

SpaceX ei ole paljastanut, kuinka paljon miljardööri maksoi lentolipuistaan. Hän kuitenkin osti kaikki vapaat paikat vuonna 2023 suoritettavalle, noin viikon kestävälle avaruuslennolle.