Helvetillinen tulitornado iski Kanadassa – vei paloletkun mukanaan

Ohhoh! · Tim Isokivi

Tulitornado lukeutuu luonnonilmiöistä mahdollisesti rajuimpiin. Ilmiö syntyy kuumien tuulenpuuskien puhaltaessa tulipalon läpi tietystä kulmasta. Taannoin Kanadassa todistettiin jopa 60 metrin korkeuteen kohonnutta tulitornadoa.

Paikallinen palokunta hälytettiin sammuttamaan tulipaloa, joka muuttui heidän järkytyksekseen infernaaliseksi pyörteeksi.

Tilanne ikuistettiin videoksi, jossa tulitornado kaappaa pyörteeseensä palokunnan paloletkun. Pyörre onnistui tehdä paloletkusta selvää jälkeä.

– Tulitornado heitteli halkoja palomiehiämme kohti 45 minuutin ajan. Se veti paloletkun 30 metrin korkeuteen ja sulatti sen. Ehdottomasti ensimmäinen kerta kun todistin mitään sellaista, videon jakanut Mary Schidlowsky kuvaili.