Mielipide: Ronkelit eivät löydä tosirakkautta

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Eräs sinkkumies valitti, että naiset etsivät rinnalleen pitkää, tummaa ja komeaa miestä, jolla on hyväpalkkainen työ, korkeakoulukoulutus, terveelliset elämäntavat, ei lapsia, mutta haluavat joskus lapsia, ei omia lemmikkieläimiä, mutta haluavat niitäkin. Hänen mukaansa naisten odotukset ovat epärealistisia.

– Ja mitä naiset antavat takaisin? Täyttävätkö heidän elämänsä osa-alueet miesten asettamat vaatimukset, sinkkumies kysyi käsiään levitellen.

Hän on oikeassa. Ihmiset luovat nykyään kovia odotuksia kumppanille. Jopa tietynlainen nauru voi olla esteenä tarkemmalle tutustumiselle, ja ensitreffien jälkeen hänet unohdetaan ja vaihdetaan seuraavaan mätsiin. Sitten ihmetellään, miksi ei muka tapaa hyviä ja potentiaalisia kumppaniehdokkaita, kun haussa on epärealistinen yksilö.

On eri asia tyytyä johonkin kuin olla avoimella mielellä liikkeellä. Jos parisuhde ei ole toiminut tietynlaisen ihmistyypin kanssa aiemmin, miten se voisi toimia samanlaisen henkilön kanssa toisellakaan kertaa? Siksi rakkaus tulee yleensä aina silloin, kun sitä vähiten odottaa. Yllättäen ja etsimättä. Laske tasoa, unohda naurettavat kriteerit ja anna uudenlaiselle rakkaudelle mahdollisuus. Unohda täydellinen ja ota rinnallesi paras mahdollinen.