Halpa peruutustutka joka autoon – huutaa kun seinä on liian lähellä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Peruutustutkat ja -kamerat löytyvät nykyään jo monien uudempien ja kalliimpien automallien vakiovarusteluista. Useissa autoissa ei kuitenkaan ole tätä hyödyllistä ominaisuutta, minkä vuoksi moni ostaakin autoonsa peruutustutkan erikseen.

Nyt huvittavalla YouTube-videolla nähdään miten peruutustutkan hankinnassa pystytään säästämään vielä muutama kymppi. Auton takapuskuriin on kiinnitetty iso kumiankka, joka alkaa varoitusmerkkinä huutamaan joutuessaan liian kovaan puristukseen auton ja seinän väliin.

Kumiankkatutka näyttää toimivan melko kätevänä peruutustutkana autossa äänimerkin kera. Ainoa huono puoli tässä tutkassa on se, että se päästää äänimerkin vasta kun auto on jo käytännössä seinässä kiinni. Ankka ei ilmoita siitäkään mikäli auton takapuskuri osuu viistossa johonkin esteeseen, koska tällöin ankka ei jää puristuksiin.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.