Kiinan rikkaat naiset opettelevat syömään siististi – kurssi maksaa 13 600 euroa

Lifestyle Lux Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kiinan väestössä on paljon rikkaita ja ökyrikkaita. Ökyrikkailla on varaa mihin tahansa, mikä näkyy muun muassa heidän harrastuksissaan ja tavoissaan käyttää rahaa. Sara Jane Ho pitää Kiinan rikkaalle väestölle suunnattuja etikettikursseja, joissa opetellaan erilaisia käyttäytymissääntöjä.

Kiinalaisia kiinnostaa oppia etenkin erooppalaisten rikkaiden suosimista harrastuksista, muodista, pukeutumissäännöistä ja kukkien sidonnasta. Yksi Hon suosituimmista kursseista on kuitenkin ruokailuun liittyvä kurssi, jossa opetellaan hankalien ruokien syömistä siististi ja soveliaasti.

Tricky Foods -kurssilla Sara Jane Ho opettaa naisia syömään siististi muun muassa spagettiruokia, ostereita ja banaania, joka opitaan kurssilla syömään veitsen ja haarukan avulla lautaselta. Kiinan rikkaimpiin naisiin kuuluvat asiakkaat ovat valmiita maksamaan yli 13.600 dollaria kyseisestä kurssista.