Lentoyhtiön nolo moka – oma nimi väärin lentokoneen kyljessä

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jokainen tekee joskus kirjoitusvirheitä, mutta harvemmin yhtä näkyviä kuin erään lentoyhtiön tapauksessa. Cathay Pacific -yhtiö on herättänyt huvittuneisuutta koneensa kylkeen ilmestyneen nolon mokan vuoksi.

Virhe huomattiin Hong Kongin kansainvälisellä lentokentällä koneen nousseiden matkustajien toimesta. Koneen sivusssa luki Cathay Pacificin sijaan Cathay Paciic.

Lentoyhtiön mukaan kone on palaamassa varikolle, jossa kirjoitusvirhe korjataan. Cathay Pacificin sisaryhtiö Haecolle työskentelevä insinööri kertoo South China Morning Post -lehdelle epäilevänsä, ettei kyseessä olisi pelkkä vahinko.

– Kirjainten välit ovat liian tarkkaan tehtyjä vahingoksi. Tekstit tehdään sapluunoilla. Jos kyse olisi mokasta, pitäisi kirjainten välissä olla tyhjä kohta, insinööri pohti.