Bill Cosby tuomittiin vaarallisena seksuaalirikollisena – jopa 10 vuotta vankilassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Leppoisaa perheenisää vuosikaudet televisiossa esittänyt Bill Cosby on tuomittu vankilaan. 81-vuotias julkkisnäyttelijä tuomittiin kolmesta syytekohdasta liittyen vuoden 2004 tapahtumiin. Hänen tuomionsa pituudeksi määriteltiin minimissään kolme ja maksimissaan kymmenen vuotta.

Tuomio tarkoittaa käytännössä sitä, että vaaralliseksi seksuaalirikolliseksi luokiteltu Bill Cosby voi päästä vankilasta ehdonalaiseen jo kolmen vuoden kuluttua, mutta yhtä lailla hän voi joutua kärsimään tuomiostaan täydet 10 vuotta vankilan muurien sisäpuolella. Se tarkoittaisi, että hän olisi 91-vuotias vapautuessaan.

Yhdysvalloissa viihdealan julkkiksia on perinteisesti kohdeltu vankilatuomioissa silkkihansikkain, joten Cosby tullee käytännössä pääsemään vapaaksi jo kolmen vuoden kuluttua. Joka tapauksessa hän tulee olemaan loppuelämänsä vaarallisten seksuaalirikollisten rekisterissä, mikä tulee rajoittamaan hänen elämäänsä myös vapaudessa. Cosby ei halunnut kommentoida tuomiotaan oikeudessa.

Tuomio tuli vuonna 2004 tapahtuneista Andrea Constandin kolmesta huumaamisesta ja yhdyntään pakottamisesta.