Elätkö puutteessa? Seksittömyys vaikuttaa ikävästi kehon toimintaan

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Jokaisessa parisuhteessa tulee kuivempia kausia, mutta mikäli seksi jää kokonaan pois elämästä, voi siitä olla jopa terveydellistä haittaa keholle. Yllättäen naiset kärsivät seksittömyydestä enemmän kuin miehet, ainakin kehon hyvinvoinnin suhteen.

Seksuaaliterapeutti Sari Cooper on listannut Valituille Paloille asioita, joita seksittömyys aiheuttaa. Tietysti ilman säännöllistä seksiä elävät ihmiset voivat olla stressaantuneempia, alakuloisempia tai epävarmempia. Seksin puuttuminen johtaa usein myös libidon, eli seksuaalivietin heikentymiseen. Seksihalut kasvavat yleensä sitä mukaan, mitä enemmän seksiä harrastaa.

Vaginan seinämät voivat haurastua seksittömyyden myötä ja naisten emätin voi muuttua kuivemmaksi. Seksin puute voi vaikuttaa kuukautiskramppien voimistumiseen ja hankaliin vaihdevuosiin, sillä vagina voi yleensä paremmin säännöllisesti harrastetun seksin avulla.

Toki kuivat kaudet seksielämässä vähentävät sukupuolitauteihin sairastumisen riskiä. Miehet kärsivät seksittömyyden johdosta erektio-ongelmista muita herkemmin. Makuuhuone-elämän piristäminen on helppo keino koko rakkauselämän parantamiseen.