Poliisi lopetti Jari Sillanpään nestepussien tutkinnan – mahdollinen rikos olisi vanhentunut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Huumeiden vaikutuksen alaisena autoilusta ja kovien huumeiden maahantuonnista kiinni jäänyt laulana Jari Sillanpää nostatti taannoin kohua myös huumeidenkäytön rajuudella ja sen seurauksiin varautumisellaan.

Sillanpään hallusta löytyi nimittäin poliisin kotietsinnässä nestepusseja, joilla laulaja nesteytti itseään juhlittuaan päiväkausia metamfetamiinin voimalla.

– Kyseessä ovat natriumkaliumpussit. Kyseessä on kehon nesteyttämiseen tarkoitettu neste. Kun käyttää tällaisia aineita, niin kehon palautumiseen käytän näitä pusseja. Nesteytän siis itse itseni, Jari Sillanpää kertoi kuulusteluissa poliisille.

Poliisi aloitti alustavan tutkinnan siitä miten nestepussit olivat päätyneet laulajan haltuun. Nyt poliisi on kuitenkin ilmoittanut, ettei tapauksesta käynnistetä varsinaista esitutkintaa. Poliisi ei mainitse Sillanpäätä, mutta ajallinen yhteys tapaukseen on selvä.

– Asiassa ei ole ilmennyt perusteltua syytä epäillä, että pussit olisi jostakin anastettu. Saatavissa olevan selvityksen mukaan teon syyteoikeus mahdollisena lääkerikoksena olisi jo vanhentunut. Luovuttamiseen ei voida soveltaa minkään rikoksen tunnusmerkistöä, joten edellytyksiä esitutkinnan aloittamiselle ei ole, Sisä-Suomen poliisilaitos kertoo.