3D-tulostin pelasti koiran hengen – syöpäkasvain päässä oli tappaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Nykyisellä 3D-tulostuksella saadaan tehtyä jo paljon asioita, jotka olivat vielä vuosikymmen sitten mahdottomia. Nyt eräs koira on pelastunut 3D-tulostimen ansiosta, sillä koiralle tulostettiin uusi pääkallo. Ilman tulostimen tuotosta koira olisi jouduttu lopettamaan syövän takia.

Splash

Kanadassa asuvan Patches-nimisen koiranpennun pää alkoi yhtäkkiä kasvaa muodottomaksi, ja isäntäperhe vei lemmikkinsä tarkastettavaksi. Pian selvisi, että kyseessä oli päässä sijaitseva syöpäkasvain. Se oli jo alkanut aiheuttaa painetta kallon sisään.

Lopulta tieto koiran tilanteesta kantautui Guelph’s Ontario Veterinary Collegen lääkärille, joka keksi käyttää leikkauksessa poistettavan pääkallon tilalla 3D-tulostimella tehtyä kestävää materiaalia. Koira selvisi leikkauksesta hyvin.

Splash