Hakkerit iskivät Facebookiin – 50 000 000 käyttäjän tiedot vaarassa

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurin yhteisöpalvelu Facebook on joutunut vakavan tietomurron kohteeksi. Harvinaisen mittavassa hakkereiden iskussa rikollisten tietoon on voinut päätyä jopa 50 miljoonan käyttäjän tiedot. Asia paljastui Facebookille tiistaina, kun sen teknikot huomasivat asian.

Hakkerit olivat käyttäneet hyväksi Facebookin haavoittuvuutta ”Katso henkilönä” -ominaisuudessa. Kyseinen ominaisuus antaa käyttäjille mahdollisuuden katsoa omaa profiiliaan jonkun toisen käyttäjän näkökulmasta. Nyt se avasi odottamattoman takaportin verkkopalvelun salaisiin tietoihin.

Facebook kertoo ilmoittaneensa havainnoista välittömästi viranomaisille ja aloittaneensa tapauksen tutkinnan. Samalla ”Katso henkilönä” -ominaisuus on poistettu käytöstä ainakin toistaiseksi. Eilen iltapäivällä Suomen aikaa arviolta 100 miljoonaa käyttäjää joutui kirjautumaan uudelleen palveluun.

Facebookin tietovuodot ovat olleet kansainvälisesti otsikoissa jo pitkään, kun yhteisöpalvelu jäi kiinni poliittisesta vaikuttamisesta presidentinvaaleihin niin sanotussa Cambridge Analytican tapauksessa. Nettijätin hakkerointi ei ainakaan paranna yrityksen asemaa.