Loukkaantunut kilpikonna sai LEGO-pyörätuolin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Marylandin eläintarhaan toimitettiin aikaisemmin tänä vuonna läheisestä puistosta löydetty kilpikonna. Sen kuori oli vahingoittunut, minkä ansiosta eläin ei kyennyt liikkumaan kunnolla.

Koska kilpikonnalle sopivia apuvälineitä oli vaikeaa löytää sen pienen koon ansiosta, täytyi eläintarhan työntekijöiden käyttää luovuuttaan. Paikallisen LEGO-harrastajan avustuksella matelijalle luotiin erityinen pyörätuoli.

Neljällä pyörällä varustettu LEGO-tukiranka ympäröi kilpikonnan kuorta. Se sekä pitelee kuorta kasassa että auttaa eläintä liikkumaan jälleen. Eläinlääkäri Garrett Fraessin mukaan kilpikonna on tottunut apuvälineeseen nopeasti.

– Eläin voi erittäin hyvin. Kilpikonnat paranevat nopeasti kunhan kuori pysyy vakaana, Fraess totesi Local21-uutissivuston mukaan.