Huijaus leviää verkossa Finnkinon nimissä – yrittää varastaa maksutietoja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Verkossa on viime vuosina levinnyt useita huijauksia Finnkinon nimissä, ja nyt huijarit ovat taas aktivoituneet. Suomalaisten sähköposteihin on tullut Finnkinon ja Finnkino Labsin nimissä aidolta näyttäviä huijausviestejä, joiden avulla yritetään saada kalasteltua ihmisiltä maksutietoja.

Jo puolentoista vuoden ajan sähköpostitse levinneissä viesteissä myydään elokuvateatterin lahjakortteja murto-osalla todellisesta hinnasta. Viime aikoina samanlaisua viestejä on Finnkinon mukaan levitetty myös tekstiviesteinä ja Facebookin yksityisviesteinä.

Todellisuudessa kyse ei ole Finnkinon kampanjasta, vaan huijauksesta ja niin sanotuita tilausansoista. Tämänkaltaisiin viesteihin ei tule vastata lainkaan eikä niiden linkkejä tule klikata.

Jos huijareiden kohdesivulle päätyy vahingossa, niin sinne ei tule syöttää mitään henkilökohtaisia tietoja tai maksutietoja. Tilausansassa pankkitililtä katoaa kuukausittain rahaa tilauksesta, jota asiakas ei tiedä tehneensä.