Ruutuaika rajalliseksi aurinkolaseilla? Erikoislinssit estävät tv- ja tietokoneruudut

Digi · Tim Isokivi

Nykyihmisen on miltei mahdotonta välttyä erilaisten ruutujen tuijottamiselta päivän mittaan. Lukuisilta julkisilta paikoilta löytyy jos jonkin sortin televisioruutuja, puhumattakaan taskuissa kulkevista älylaitteista.

Pian omaa ruutuaikaa on mahdollista rajoittaa erikoisvalmisteisten lasien avulla. IRL Glasses -aurinkolasit silmillä televisio- ja tietokoneruudut näkyvät mustana kuin ne eivät olisi päällä lainkaan.

Lasit perustuvat näyttöjen valoa estävään vaakasuoraan polarisoituun optiikkaan. Ne toimivat toistaiseksi LCD ja LED -näytöissä, mutta eivät estä uusien älypuhelinten OLED-ruutujen näkemistä. Se saattaa kuitenkin muuttua tulevaisuudessa.

Lasien taustalla on taiteilija Ivan Cash. IRL Glasses -laiselle haetaan parhaillaan rahoitusta Kickstarter-varainkeruusivustolla.