Tomi Metsäketo voitti metoo-oikeudenkäynnin – neljä naista tuomittiin kunnianloukkauksista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Laulaja Tomi Metsäketo joutui viime vuonna kohun keskiöön, kun Tähdet, tähdet -ohjelman tuomari Maria Veitola pyysi Facebookin suljetussa ryhmässä Metsäkedosta ilmiantoja. Veitola välitti saamansa vahvistamattomat väitteet ohjelman tuotantoyhtiölle, joka antoi Metsäkedolle potkut.

Tapauksesta käytiin sosiaalisissa medioissa vilkasta keskustelua, joissa laulajan väitettiin syyllistyneen todella vakaviin rikoksiin.

Sittemmin Metsäketo astui julkisuuteen ja kertoi, ettei hän ole syyllistynyt laittomuuksiin ja ettei poliisilla ole käynnissä häneen kohdistuvaa tutkintaa. Samalla hän vahvisti, että nettikirjoituksista oli käynnissä poliisitutkinta.

Nyt tapauksen oikeudenkäynti on saanut päätökseen Helsingin käräjäoikeudessa, joka tuomitsi neljä sosiaalisessa mediassa perättömiä väitteitä esittänyttä naista kunnianloukkauksista sakkorangaistuksiin.

Syyttäjä vaati naisille niin sanotussa metoo-oikeudenkäynnissä tuomiota törkeistä kunnianloukkauksista. Naiset saivat 25 päiväsakkoa ja joutuvat lisäksi korvaamaan Metsäkedolle yhteisvastuullisesti 7.415 euroa oikeudenkäyntikuluja.

Lue myös: Staran päätoimittaja Jocka Träskbäck kommentoi oikeustapausta heti tuoreeltaan blogissaan. Hänen mukaansa tuomio oli oikeusvaltion voitto.