Banksyn 1 138 000 euron taideteos tuhosi itsensä huutokaupassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman kohutuimpiin nykytaiteilijoihin lukeutuva Banksy on aiheuttanut keskustelua vuosi toisensa perään erikoisilla teoksillaan, jotka ilmestyvät yleensä kaikessa hiljaisuudessa urbaaneihin ympäristöihin.

Taannoin myös maailman surkeimmilla näkymillä varustettua hotellia perustamassa ollut taiteilija on nyt järjestänyt jymy-yllätyksen Lontoossa maineikkaan Sothebyn taidehuutokaupassa. Hänen Ilmapallotyttö-niminen teoksensa oli nimittäin myytävänä ja sen hinta oli noussut peräti 1.138.000 euroon, kun alkoi tapahtua.

Taideteoksen sisälle piilotettu hälytin alkoi soida ja paperisilppuri käynnistyi. Kauhistunut huutokaupan yleisö katseli järkyttyneenä, kun taideteos tuli silputtuna ulos kehyksistään.