Video: Banksy paljasti miten tuhosi 1,1 miljoonan taideteoksensa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme eilen miten nykytaiteilija Banksyn 1,1 miljoonalla eurolla Lontoon Sothebyn huutokaupassa. Heti tämän jälkeen huutokauppa sai shokkikäänteen, kun juuri myyty teos tuhosi itse itsensä.

View this post on Instagram

. "The urge to destroy is also a creative urge" – Picasso

A post shared by Banksy (@banksy) on

Maailman surkeimmilla näkymillä varustettua hotellia taannoin perustamassa olleen taiteilijan maineikas Ilmapallotyttö-taideteos tuli kehyksistään ulos paperisilppuna kauhistuneen yleisön katsoessa tilannetta voimattomana.

Nyt Banksy on paljastanut videolla miten kaikkien aikojen tempaus onnistui. Hän oli nimittäin rakentanut teoksensa poikkeuksellisen paksuihin kehyksiin paperisilppurin, jonne teos päätyisi, jos se joskus huutokaupattaisiin.