Kreikka kielsi lihavilta turisteilta aaseilla ratsastamisen

Matkailu Ohhoh! · Stara.fi

Kerroimme kesäkuussa miten Kreikan Santorinin turistisaarella aasit olivat saaneet selkävammoja, koska ne olivat joutuneet kuljettamaan selässään lihavia turisteja. Tilanteessa oli tapahtunut viime vuosina huolestuttava muutos.

Aaseilla oli havaittu satulan alle ilmestyneitä avohaavoja ja jopa selkärangan vammoja. Eläinaktivistit tarttuivat nopeasti ongelmaan ja ryhtyivät vaatimaan aasien kyyditettäville painorajoja Help the Santorini Donkeys -kampanjan avulla. Nyt kampanja on osoittautunut menestykseksi ja se on saavuttanut päätavoitteensa.

Kreikan hallitus on Metro-lehden mukaan kieltänyt kuljettamasta lihavia ihmisiä aaseilla. Jatkossa aaseilla ratsastavien turistien maksimipaino saa olla joko 100 kiloa tai viidennes aasin omasta painosta. Lisäksi aasian hoitoon täytyy olla saatavilla desinfioivia aineita ja esimerkiksi tiineenä olevia aaseja ei saa käyttää lainkaan turistien kuljettamiseen.