Lihavat turistit vammauttavat aaseja Santorinin lomasaarella

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Kreikan Santorini on monille unelmien lomakohde, sillä kuvankaunis saari on kuin paratiisi maan päällä. Sitä se ei kuitenkaan ole turisteja ajeluttaville aaseille, jotka joutuvat kantamaan selässään vuosi vuodelta lihavampia turisteja pitkin erittäin mäkisen saaren kapeita katuja.

Aaseja on käytetty Santorinilla kautta aikojen kuljetuksiin. Ongelmia syntyy varsinkin, kun suuret risteilyalukset tuovat saarelle kerralla jopa 1.200 turistia, joista osa on huomattavan ylipainoisia. Tämä kehitys on ollut erityisen nopeaa viimeisen vuosikymmenen aikana.

Eläinaktivistit ovat nyt tarttuneet ongelmaan, joka johtuu lihavien ihmisten alati kasvavasta määrästä. Aaseilla on havaittu satulan alle ilmestyneitä avohaavoja ja jopa selkärangan vammoja liian painavien turistien kuljettamisesta.

Aasikyyditystä käyttäville turisteille vaaditaan nyt painorajoja. Asialle on perustettu jopa oma yhteisönsä Help the Santorini Donkeys. Lisäksi Santorinin aasiyrittäjät ovat ryhtyneet risteyttämään aaseja muulien kanssa, jotta eläimistä tulisi vahvempia.